Legyen akadálymentes a 3-as metró!

Oszd meg másokkal!

Desktop
Megoldhatatlan?
A Mozgássérültek Budapesti Egyesülete (MBE) „Adj szárnyakat!” elnevezéssel társadalmi kampányt indított, amely arra hivatott felhívni a figyelmet, hogy a 3-as metró a tervezett felújítást követően sem lesz akadálymentes. Az egyesület azt kéri a főváros vezetésétől és a kormánytól, hogy a felújítás során az M3-as metró teljes szakaszát akadálymentesítsék.

Mint írják, Budapest lakói közül sokan nem élvezhetik majd az új, színvonalasabb metró előnyeit. A nem akadálymentes metróállomások miatt sem a kerekesszékesek, sem a súlyosan mozgáskorlátozottak nem tudják majd használni az M3-ast. Szeretnénk ezzel a kampánnyal felhívni a figyelmet arra, hogy az M3 metró mindenkié. Tegyünk együtt azért, hogy Budapest minden lakója szabadon közlekedhessen a különböző fizikai korlátaik ellenére – áll közleményükben..

Az MBE emlékeztet arra, hogy a metróvonal 20 megállójából az elmúlt 35 év alatt mindössze kettőt akadálymentesítettek. A jelenlegi állás szerint a helyzet azután sem lesz jobb, hogy a metrót felújítják, mert nincs forrás az akadálymentesítésre.

– Az MBE kirekesztőnek tartja, hogy a főváros nem tervezi a Pöttyös utcai, az Ecseri úti, a Kálvin téri, a Ferenciek téri, az Arany János utcai és a Klinikák állomás akadálymentessé tételét – áll az egyesület levelében.

Az MBE arra is felhívja a figyelmet, hogy nemcsak a mozgássérültekről, kerekesszékesekről van szó, liftek nélkül éppen ilyen kiszolgáltatott helyzetben lesznek az idős emberek, a babakocsival közlekedő családok, az ideiglenesen mozgássérültté váltak, a nehéz csomaggal közlekedők és a turisták.

Az akadálymentesítést célzó kezdeményezéshez csatlakozhatsz a kampány Facebook-oldalán.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek