Pénztárnál vett bérlet miatt rabosítottak egy doktornőt

Desktop
illusztráció

A Széll Kálmán téren pénztárból vásárolt bérletet egy orvosnő, akit a Kálvin téren az ellenőrök azzal gyanúsítottak, hogy az hamis. A doktornő egy súlyos betegéhez sietett, de hiába próbálta bizonyítani, hogy pénztárból vette a bérletet, a kiérkező rendőrök végül rabosították és hat órát töltött a rendőrségen. A doktornő édesanyja az ATV-nek mesélte el a történetet. Állítása szerint többször is jelezték a rendőröknek és a BKK-nak, hogy áfás számlával tudják bizonyítani a vásárlás tényét, de nem találtak halló fülekre.

Kedden Gy. Németh Erzsébet (Demokratikus Koalíció) sajtótájékoztatón hozta fel példaként az esetet. A fővárosi képviselő szerint az ellenőrök "bérlethamisítás vádjával" ártatlanul rabosíttattak a rendőrökkel egy, a haldokló édesapjához siető fiatal orvosnőt. Gy. Németh Erzsébet kiemelte, a sértettől felhatalmazást kaptak arra, hogy azonnali vizsgálatot kezdeményezzenek a BKK vezérigazgatójánál, emellett a DK a történtek tisztázása érdekében parlamenti írásbeli kérdéssel fordul Pintér Sándor belügyminiszterhez.

A BKK a közleményében azt írta: az ügyben haladéktalanul vizsgálatot indítottak. Ugyanis - mint közpénzzel gazdálkodó szervezetnek - minden hasonló esetet ki kell vizsgálnia a visszaélések visszaszorítása érdekében. Mint kifejtették: vasárnap a 3-as metró Kálvin téri állomásánál az egyik hölgy utas bérletét több ellenőr is hamisnak ítélte meg. Az ellenőrök tájékoztatták az utast a problémáról, majd ismertették vele a pótdíjrendezési módokat. Bár az utas először átadta a személyazonosító igazolványát az utólagos fizetéshez szükséges adatfelvétel érdekében, végül mégis megtagadta a pótdíjazásról készített jegyzőkönyv aláírását. Ezután a helyszínre hívta az édesanyját, aki értesítette a rendőrséget. A rendőrök az ügy valamennyi érintettjét a IX. kerületi Rendőrkapitányságra vitték. A jegyellenőrök csak este fél 11 körül hagyhatták el a kapitányságot, de már az eset napján beszámoltak a történtekről felettesüknek.

A BKK kiemelte: a rendőrség bevonását az utas hozzátartozója kérte, "ő maga hívta helyszínre a járőröket, akik végül eljárást kezdeményeztek". Ennek lett következménye, hogy mind az utasnak, mind a jegyellenőröknek a rendőrségen kellett tartózkodniuk. A bérletszelvény már nincs a BKK-nál, azt ugyanis a rendőrség lefoglalta, ezért a BKK egyelőre nem tud további szakértői vizsgálatot végezni az eredetiségre vonatkozóan - írták a közleményben.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?