Tilos lenne babakocsival mozgólépcsőzni?

Desktop
(forrás: Index)

Korábbi cikkek a témában:

A BKK új üzletszabályzatot tervez bevezetni, mely szerint: „A mozgólépcsők babakocsival csak abban az esetben vehetők igénybe, ha az utazás során a babakocsi szállításához 2 felnőtt kísérő van jelen, és a kapaszkodásban nincsenek akadályozva. Ebben az esetben kötelező a gyermeket a babakocsiból kivéve, lehetőleg a gyermek hordozására szolgáló eszközben vinni, a babakocsit pedig lehetőleg összecsukva kell szállítani a mozgólépcsőn.”

E tervezet a BKK oldalán jelent meg és véleményezhető augusztus 18-ig - írja a Kettős Mérce blog. Most a BKK oldalán az üzletszabályzat módosításáról nem találtunk információt, csak egy rövid közleményt, íme:

"Technikai és adminisztratív hiba miatt hibás munkaközi dokumentum került közzétételre. A BKK az üzletszabályzat módosítására vonatkozó javaslatát a még szükséges belső egyeztetések és vezetői jóváhagyások után teszi közzé. A technikai hibáért elnézést kérünk!"

Korábban az Urbanista blog már írt a babakocsis mozgólépcsőzésről, akkor a BKK azt közölte, hogy a mozgólépcsőket csak a gyereket kézben fogva, a babakocsit összecsukva lehet használni. Ez a hatósági előírás minden mozgólépcsőt használó utazó számára kötelező az esetleges váratlan helyezetek megelőzése érdekében.

Mindeközben a BKK honlapján a jelenleg érvényben lévő üzletszabályzatban ezt olvashatjuk: "...a kisgyermeket javasolt a babakocsiból kivéve, kézben vinni".
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?