Nemzeti mobilparkolás: eddig félmillió parkolási tranzakciót hajtottak végre

Oszd meg másokkal!

Desktop

Korábbi cikkek a témában:

A nemzeti mobilfizetési rendszer részét képező, országosan egységes, az eddigi 42 helyett 70 helyen elérhető közterületi mobilparkolási rendszer az indulást követő 13 üzemnap alatt 480 737 érvényes parkolási tranzakciót bonyolított le, miközben 438 822 parkolás ellenőrzését végezték el az önkormányzatok parkolási társaságai. Az autósok 50 746 autópálya e-matricát vásároltak az új rendszeren keresztül.

Az NMF Zrt. hat viszonteladóval indította el országosan egységes közterületi mobilparkolási szolgáltatását. Ezek a partnerek többféle mobilfizetési megoldással, eltérő tranzakciós díjakon kínálnak mobilparkolási szolgáltatást az autósoknak.

Az eddig legnépszerűbb, a mobiltelefon-egyenleg terhére SMS-el bonyolított, úgynevezett ad hoc mobilparkolás 75 forintos díján a Telekom nem módosított, a két másik szolgáltatónál (Telenor és Vodafone) viszont ezek a díjak emelkedtek. Az országosan egységes rendszerhez csatlakozott további mobilparkolási szolgáltatóknál, illetve közvetlenül a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-nél azonban az autósok az eddigi árnál olcsóbban is igénybe vehetik a közterületi mobilparkolási szolgáltatást - közölte a társaság.

Eddig sem az ad hoc, SMS-alapú mobilparkolás volt a legolcsóbb, de a más megoldást kínáló szolgáltatók nem tudtak mindenhol mobilparkolást biztosítani. Az egységes rendszer elindulásától azonban minden mobilparkolási szolgáltató országos szolgáltatást nyújthat. Ezért az az autós, aki tudatos vásárlóként összehasonlítja az árakat és a szolgáltatásokat, júliustól az eddiginél olcsóbban tud mobilparkolni az ország valamennyi közterületi fizetős parkolási övezetében - idézi a közlemény Veres Mihályt, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatóját.

A közlemény szerint a korábban Budapest néhány kerületében és egyes vidéki városokban mobilparkolási szolgáltatást nyújtó evopay az országos rendszer viszonteladó partnereként már az első héten megháromszorozta az általa bonyolított mobilparkolási tranzakciók számát.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek