Több taxitársaságnál akadnak problémák a BKK szerint

Desktop

A Max Taxit üzemeltető Reklámtaxi Kft. a továbbiakban nem kíván fuvarszervezői tevékenységet végezni, a Tele5 Taxi Kft. által benyújtott dokumentumok pedig nem mindenben felelnek meg a taxirendelet előírásainak, így a BKK visszavonta az engedélyüket, emellett visszavonták az engedélyt  azoktól a taxiktól is, amelyek a két fuvarszervező szerződéses partnerei voltak.

A Tele5 Taxi azóta benyújtott bizonyos dokumentumokat, mert szeretnének tovább működni, ám ezek az igazolások nem teljesen felelnek meg a taxirendelet előírásainak, ezért a BKK hiánypótlásra szólította fel a kft.-t. A Reklámtaxi Kft. viszont arról tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központot, hogy fuvarszervezői tevékenységet a továbbiakban nem kíván végezni. Közben új fuvarszervezői cégként jelentkezett a MAXTAXI Zrt., de a benyújtott dokumentumok alapján szintén hiánypótlásra kapott felszólítást - tájékoztatott a BKK.

Amíg a társaságok nem igazolják pénzügyi megfelelőségüket, nem kapják meg a szükséges engedélyeket, nem folytathatnak személytaxi-szolgáltatást közvetítő és szervező tevékenységet Budapest közigazgatási területén. Vagyis a velük szerződött taxisok nem szállíthatnak utasokat. A BKK tájékoztatása szerint próbautazásokkal ellenőrzik a fuvarszervezők és a hozzá kapcsolódó taxiszolgáltatók tevékenységét. Amennyiben olyan esettel találkoznak, hogy valaki engedéllyel nem rendelkező fuvarszervezőn keresztül taxiszolgáltatást végez, akkor eljárást kezdeményeznek a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál. A BKK egy újabb taxitársaság, a Budapest Taxit üzemeltető RT 5 TAXI HOLDING Kft. engedélyét is visszavonta, június 30-i hatállyal, azonban július 3-án új engedélyt adott ki egy évre.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?