Komoly bajok a mobilparkolási átállással

Oszd meg másokkal!

Desktop
Július 1-jétől megváltozott a mobilos parkolás rendje, és sokan tapasztalják, hogy képtelenek használni mobiltelefonjukon a parkolási applikációkat. Bár a parkolórendszer üzemeltetői - például az InfoRádióban - azt ígérték, hogy türelemmel lesznek az átállás okozta nehézségek miatt, a parkolási társaságoknál nem éppen ez a kép rajzolódik ki. A telefonos ügyfélszolgálatoknál a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-re mutogatnak, ahol tudják, hogy sok a hiba, de egyelőre nem történt semmi. Az alábbi panaszt egy telefonos ügyfélszolgálat is kezelte, vagy talán jobban mondva nem kezelte: szerintük a levél írójának fizetnie kell, mert úgymond nem tett meg mindent a fizetés érdekében.
Idézünk egy levélből: 
 
"Tisztelt Ügyfélszolgálat,
 
XXX-111 rendszámú kocsimmal ma (2014. 7. 1.) röviddel 14 óra előtt parkoltam a ZZZ utcában. 
 
Próbáltam a ParkoloOra nevű parkolási applikációt használni a mobiltelefonomról. Ez az applikáció mindig megbízhatóan működött, ám ezúttal hibaüzenetet jelzett ki, gondolom, a mai rendszerátállás következményeképp.
 
Aprópénz nem volt nálam. 
 
Elküldtem hát SMS-ben a rendszámomat a közelben álló parkolási póznán látható telefonszámra (lásd a mellékelt képernyő-képet), megnyugodtam, hogy minden rendben. 
 
Amikor visszatértem, büntetőcédulát találtam a szélvédőn (lap-azonosító: 11234000003832).
 
Kérem a büntetés elengedését. Akartam parkolási díjat fizetni, mindent megtettem, hogy kifizessem a parkolás díját, a technika nem így akarta. 
 
Válaszukat előre is megköszönve, üdvözlettel: 
 
XY"
 
 
És idézzük az ügyfélszolgálat automata válaszát:
 
"Tisztelt Ugyfelunk!

Elektronikus uzenetet megkaptuk, melynek feldolgozasa megkezdodott. Amennyiben megkuldott levelere nem erkezne valasz, kerjuk alabbi elerhetosegeink egyiken erdeklodjon.

Felhivjuk figyelmet, hogy a potdij osszegenek befizetesere vonatkozo hataridot nem all modunkban panasztetel eseten sem meghosszabbitani."

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?