Tarlós szerint sikerült tisztázni az elővárosi közlekedés ügyét

Desktop
Egyelőre nem állítják le a HÉV-eket a városhatárnál (fotó: ittlakunk.hu)

Korábbi cikkek a témában:

„Sikerült tisztázni az elővárosi közlekedés ügyében a helyzetet. Garanciákat kaptam, hogy az utazóközönség semmit nem fog megérezni abból, ha a Volánbusz átvesz egyes agglomerációs BKV-járatokat, a továbbiakban is csak egyféle bérletre lesz szükség. A sárga buszok Budapesten belül is minden megállót érinteni fognak, és a HÉV-ek is közlekedni fognak a budapesti városhatáron túlra” – mondta újságírói kérdésre válaszolva Tarlós István főpolgármester, miután csütörtök reggel több mint egy órás megbeszélést folytatott a témában Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszterrel és Völner Pál államtitkárral.

A főpolgármester a HÉV-ek sorsát firtató újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: „egyelőre változatlan a helyzet”, a vonatok továbbra is a külső, agglomerációs végállomásokig fognak közlekedni. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, a HÉV-vonalak esetleges leállítása a budapesti városhatáron nem olyan egyszerű, hiszen tekintettel kell lenni a BKV-t hitelező bankok által a 2010 előtt felvett hitelek átütemezésekor előírt feltételekre is.

Tarlós István hangsúlyozta, hogy a Volánbusz és a BKV meg fog állapodni az együttműködés feltételeiről. Szükségesnek nevezte, hogy az 1998 óta napirenden lévő közlekedési szövetség megvalósuljon. A főpolgármester közölte: a megbeszélésen arról is megegyeztek, hogy „széles spektrumon fogunk gondolkodni a fővárosi közösségi közlekedés finanszírozásáról”. Vagyis ha a Volánbusz átveszi az agglomerációs buszjáratokat, és emiatt a Budapesti Közlekedési Központ elesne néhány százmillió forint forrástól, „az nem befolyásolja a kormány hozzáállását a finanszírozás biztosításában”.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?