2012-től módosulnak a BKV biztosítási feltételei

Desktop

A BKV igen nehéz gazdasági helyzetére való tekintettel 2012-től felmondta a Generali-Providencia Biztosító Zrt.-vel kötött utas-balesetbiztosítását. Az érvényes jeggyel és bérlettel utazók azonban nem maradnak biztosítás nélkül, a közlekedési vállalat felelősségbiztosítása továbbra is a kár teljes összegéig fedezetet nyújt abban at esetben, amikor a BKV felelőssége megállapítható. Ezzel a BKV - éves szinten mintegy 50 millió forintos megtakarítást ér el.

Eddig a BKV utasbaleset-biztosítása felelősségi viszonyok vizsgálata nélkül nem teljes kártérítést nyújtott a jeggyel vagy bérlettel rendelkező utasok számára, amikor őket a BKV területén (mozgólépcsőn, járművön, járműről történő le- és felszálláskor) valamilyen baleset érte. Ennek a biztosítástípusnak a felmondásával a 2012. január 1-je után bekövetkező károk esetén, a jövőben azokban a helyzetekben nyújtanak fedezetet, amikor a káresetért a BKV felelős.

A társaság közleményében kiemeli: bárkinek a hibájából is éri kár az utast, továbbra is segítséget nyújtanak a káresetek rendezéséhez. Ezek bekövetkeztekor az eseményt – az eddigi gyakorlatnak megfelelően – 15 napon belül kell bejelenteni a BKV-nál (Forgalombiztonsági és Ellenőrzési Osztály, cím: 1089 Bp., Orczy út 34., postacím: 1980 Bp., Budapest 8. Pf: 11, telefon: +36-1/334-1964, vagy +36-1/461-6500/244-69 mellék), a Generali-Providencia Biztosító Zrt. bármely fiókjánál, illetve az Invest Bróker International Kft-nél (cím: 1089 Bp., Orczy út 34., telefon: 461-6500/244-60).

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek