Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdő

1203 Budapest, Vízisport u. 2. | +36-1-452-4570/BGyH Zrt. Ügyfélszolgálat | http://www.pesterzsebetifurdo.hu, http://www.budapestgyogyfurdoi.hu
Desktop

Budapest különösen gazdag gyógy- és termálforrásokban, és az ezekre épült fürdőkben, ám a pesterzsébeti fürdő vize mégis különleges. Pesterzsébet Duna-parti részén már a XX. század első évtizedeiben strand volt. A Soroksári-Duna bal partján 1932-ben fúrtak kutat, melynek során Budapesten egyedülálló típusú, jódot, konyhasót és brómot is jelentős mennyiségben tartalmazó hévízre bukkantak. Ez a fajta víz mozgásszervi és nőgyógyászati panaszok kezelésére alkalmas, ráadásul a jód keringésjavító, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, a bróm pedig idegnyugtató, stresszoldó hatásáról ismert. A török jellegű fürdőt 1936-ban építették, 1945 után került a Fővárosi Fürdőigazgatóság kezelésébe. A hullámgépet, illetve a hullámfürdőt Horthy Miklós adriai jachtjának az első géptisztje tervezte.

Budapest egyetlen jódos-sós vizű gyógyfürdőjét – veszteséges működése miatt – évekkel ezelőtt bezárták: a strand 2001, a gyógyfürdő 2005 óta nem fogadott vendégeket. A fürdő felújítása 2018 elején kezdődött, a zárt termálfürdőrészt már az év decemberében megnyitották, míg a kinti strandrész 2019 nyarára készült el. A felújítás során egy tizenhárom medencés, egész évben üzemelő gyógy- és élményfürdőt alakítottak ki. Modernizálták a helyi védelem alatt álló kupolás „áltörökfürdőt” és egy 4300 négyzetméteres új épülettel is bővült a létesítmény.

Alapzóna: wellness medence, gyermekmedence, kültéri ülőmedence, oktogon medence, sós-jódos medence, kevert vizű termál sós-jódos medence, úszómedence, hullámmedence, kültéri gyermekmedence.

Szaunavilág: meleg-hidegvizes merülőmedence, meleg-hidegvizes Kneipp-taposó, szaunák (panoráma-, finn, beltéri finn, sós-infraszauna, gőzkamra).

Nyitvatartás:

Hétfő08.00 – 20.00
Kedd08.00 – 20.00
Szerda08.00 – 20.00
Csütörtök08.00 – 20.00
Péntek08.00 – 20.00
Szombat08.00 – 20.00
Vasárnap08.00 – 20.00

A fürdőt 14 éven aluli gyermekek nem látogathatják.

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes, saját parkolóban ingyenes

Kapcsolat:

Kapcsolattartó:Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.
Telefon:+36-1-452-4570/BGyH Zrt. Ügyfélszolgálat
Email:pesterzsebet@spabudapest.hu, ugyfelszolgalat@spabudapest.hu
Honlap:http://www.pesterzsebetifurdo.hu, http://www.budapestgyogyfurdoi.hu
Facebook:https://www.facebook.com/BudapestGyogyfurdoi
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek