József Attila Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola

1201 Budapest, Attila u. 25-27. | +36-1-283-0760 | http://jozsef20.hu/
Desktop

Iskolánkban évek óta működik német nemzetiségi tagozat, melynek célja az, hogy a gyermekek játékosan ismerkedjenek meg a német nyelvvel, kultúrával, az itthoni és a határon túli németek hagyományaival.
 
Az oktatás tevékenységközpontú. Kiemelt szerepet kapnak az ünnepkörök. Sok nemzetiségi programon veszünk részt, néhányat mi magunk szervezünk. A gyerekek dalokkal, versekkel, jelenetekkel, tánccal ünnepelnek, gyönyörű népviseletbe öltözve.
 
Az alsós évfolyamok előkészítő jellegűek. A német nyelvet játékosan, fokozatosan ismerik meg a gyerekek, a drámapedagógia és a mozgásos nyelvtanulás módszereit is alkalmazva. A tanulók a heti 5 német és egy honismeret/tánc órán a hagyományok őrzése mellett korszerű ismereteket is szereznek, emellett megismerkednek a modern kultúrával is.

Iskolánk 40 éves specialitása az emelt szintű ének-zeneoktatás. A heti 4 énekórát - a 2. évfolyamtól kezdve – a 2 énekkari foglalkozás egészíti ki.Az énekhang minden gyermek veleszületett hangszere, ezért az énekes tevékenységek a zenei foglalkozások alapját képezik. A mozgással, tánccal, játékkal, egybekötött csoportos éneklés, a közös muzsikálás az egymásra figyelés és a közösségformálás mással alig pótolható lehetőségét kínálja.

A XX. kerületi általános iskolák felvételi körzetei

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-283-0760
Email:jozsef20@t-online.hu
Honlap:http://jozsef20.hu/
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek