Budapesti Montessori Általános Iskola és Gimnázium

1203 Budapest, Kálmán u. 15. | +36-1-261-0951, +36-20-422-8480 | http://www.bpmontessori.hu
Desktop

Iskolánk 2004. szeptember 01-jén nyitotta meg kapuit Kőbányán Montessori Alapítványi Általános Iskola és Gimnázium néven, amelynek fenntartója a Montessori Stúdium Alapítvány. Intézményünkben folyó Montessori-módszer szakmai felügyeletét a Magyarországi Montessori Egyesület végzi.

Az utóbbi években hangsúlyossá vált a képességfejlesztés, az egyéni bánásmód, a differenciálás és az integráció. Ezen követelmények teljesülése Maria Montessori módszerével mind lehetővé válnak.

Iskolánk preferált értékei, és oktató-nevelő munkánk céljai a gyermekek természetes fejlődését és ennek számtalan egyéni változatát tükrözik. Az oktatás-nevelés során a gyermekek képességeinek kibontakoztatásának különböző területei: az önállóság és mozgásfejlődés, a kognitív, a szociális és az emocionális fejlődés, a kreativitás és az akarat fejlődése, az erkölcsi és a kulturális fejlődés.

A személyre szabott tananyag, a figyelemfelkeltő, motiváló Montessori-eszközök - melyeket az "előkészített környezetben" a nyitott polcokról vehetnek le a tanulók -, mellett fontos a gyermekek ritmikus mozgását segítő gyakorlatok végzése, ami játék formában történik zenére, tapsra. Így egyszerre fejlődik ritmusérzékük és mozgáskoordinációjuk.

A pedagógus szerepe, feladata a gyermekek megfigyelése (fejlettségi szint, érdeklődés, fáradékonyság), és a diákokkal megfelelő személyes kapcsolat kialakítása egyénenként. Ezáltal közvetítőként szolgál az eszközrendszer (tananyag) és a gyerekek között.

Iskolánkban a tanulócsoportok szervezése is követi a Montessori-módszer által biztosított fejlődési fázisoknak megfelelő természetes csoportbeosztást, melynek eredményeként különböző életkorú gyermekek tanulhatnak együtt (1-2. oszt., 3-4. oszt., 5-6. oszt.) az általános iskolában. Ezáltal nagy mértékben fejlődik az önállóság, a nyitottság, a kompromisszum képesség, a kreativitás, az egymásra figyelés és egymás segítése. A követelmények elérése gyermekenként különböző idő alatt realizálódik. Lemaradó, lassabb fejlődésű vagy tanulási nehézséggel küzdő tanulóknál az önmagukhoz viszonyított fejlődés a mérvadó, figyelembe véve adottságaikat, fejlődésük speciális útját.

A fentiek értelmében lehetővé válik, hogy a gyermek a tanulást, mint felfedező, örömteli tevékenységet élje meg.

Iskolánk rendkívül fontosnak tartja az egészséges növekedéshez és fejlődéshez szükséges szabad mozgás állandó biztosítását. A hosszú ideig egyfolytában mozdulatlan ülés nagyon fárasztó és egészségtelen az állandó mozgást igénylő fiatal szervezet számára. Ezért egyre több lehetőséget kínálunk tanulóinknak, hogy tetszésük szerint választhassanak a kötelező tanórai testmozgáson kívül, szabadidőben szervezett testnevelési foglalkozások, sportolási lehetőségek közül (foci, tenisz, úszás, röplabda, kosárlabda, asztalitenisz, atlétika).

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-261-0951, +36-20-422-8480
Email:iskola@bpmontessori.hu
Honlap:http://www.bpmontessori.hu
Facebook:https://www.facebook.com/bpmontessori
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek