Trendetlen Zenés(z) Kávézó - Gitárpont Cafe

1201 Budapest, Nagy Győry István u. 4-6. | +36-1-208-9371 | http://gitarpont.hu
Desktop

2012 augusztusában újranyitott a pesterzsébeti Csili Művelődési Központ pinceklubjában működő Gitárpont Cafe. Új köntösben, új koncepcióval várja a zeneszerető, zenecsináló embereket, igényesen kialakított környezetben, multikulturális programokkal. A változást, a szellemi revolúciót és a multikulturizmust jelzi a kávézó új neve is: Trendetlen Gitár Pont Zenés(z) Kávézó és Sörbár. A kávézóban koncertpódium és mini stúdió is várja az érdeklődőket, de megmaradunk továbbra is a fiatal gitárzenét játszó, zenélő zenészek első szárnycsapkodásainak helyeként.

Tóth János Rudolf, a kiváló blues gitáros mondta, hogy a Trendetlen arra utal, hogy távol van minden általános zenei hangzástól, és a stílusok egybeolvadása miatt nem lehet csak úgy besorolni bármilyen kategóriába. Ez szándékosan van így. Célunk, hogy a dél-pesti agglomeráció meghatározó kulturális központja legyünk, az élőzenét szerető és értő közönségnek ne kelljen a belvárosba utaznia. Az igényes szórakozást kedvelők itt, Dél-Pest központjában, Erzsébeten érezzék jól magukat. Hisszük, hogy van még jövője az élőzenének, és fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok megismerjék azt a csodát, amit a hangszeres játék nyújt. Nem az a koncert, ahol közösen hallgatunk cd-t az aktuális sztárokkal, hanem az, ahol születik az zene. Programjainkkal igyekszünk lekötni minden korosztályt, és hisszük azt, hogy van egy hangszer a színpadon, annak szólnia kell.

Állandó rendezvényeink közt a napi lantos fesztivál, ahol népszerű énekesek, dalmondók, akusztikusan szólalnak meg, a free stage-ek, melyek keretében kezdő zenekarok kapnak bemutatkozási lehetőséget, jazz, blues estek, RockSzombatok és gyerekprogramok közt is lehet válogatni. Érdekésség a free stage, ami ugye nyitott színpadot jelent. Ezen a rendezvényen a Trendetlen Cafe teljes erősítő- és hangfalparkot ad, mi több dobcucc is van – kvázi, csak hangszereket kell vinni. A fellépő zenekarok 20-25 perces műsorral váltják egymást és a végén jam sessionban csúcsosodik ki az este.

Elindítottuk a „Kabos színpad”-ot, ahol népszerű komikusokkal, kabarétréfákkal, stand uposokkal várjuk a vendégeket, nálunk forgatja a Nóta Tv a Bandázó című műsorát, mely szintúgy az élőzene fontosságát közvetíti a nagyközönség felé, ezen kívül számos népszerű muzsikus fordul meg nálunk rendszeresen.

Minden vasárnap 10 órától ingyenes gyerekprogramokkal várjuk a kicsiket (és nagyokat). Megtalálhatók nálunk Hevesi Imi varázsének foglalkozásán túl Pálffi Krisztina által vezetett Zeneovi, Kis Buddha mesék, Aprókezek játszóház. Bemutattuk a Komár-Esztergom megyei fotópályázat díjnyertes képeit, volt Radics Béla emlékkiállításunk, jelenleg képvers-kiállítást lehet megtekinteni a kávézóban. Januárra tervezzük a Lajtha László AMI gyerekei által készített nagyszerű rajzok bemutatást.

A szombatonként megrendezésre kerülő Rockszombat kulturált kertek közt biztosít a fiatalok részére szórakozási lehetőséget a kerületben. Számos zenekar lépett már fel nálunk. A Rockszombat szervezői gárdájának célja, hogy az ország minden pontjáról biztosítson bemutatkozási lehetőséget a rock zenekarok számára.

Idén csatlakoztunk a Magyar Vöröskereszt karácsonyi gyűjtéséhez, ezzel erősítve társadalmi szerepvállalásunkat a kerületben. Friss információk a honlapon (www.gitarpont.hu) a Cafe részben és a facebook-on a www.facebook.com/gitar.pont oldalon láthatók.

A Zenekarok, szólisták, akik eddig közreműködtek nálunk (a teljesség igénye nélkül):

Szólisták: Jenei Szilveszter, Szabó Leslie, Dinnyés József, Rakovits István, Rátóti Zoltán vezette Neil Young Sétány, Huzella Péter, Petruska András, Gerendás Dávid, Benkő Zsolt, aki blues ismeretterjesztő klubbot vezet.

Zenekarok: Old Sámson, Bankárock (OTP Bank zenekara), No face, No name, No number (a kőbányai zeneiskola végzősei), Melody Bank (Unicredit Bank zenekara), Blues Rádió Budapest, Pán produkció, Custom blues, Budapest Acustic Band, Diopotrió (Tóth János Rudolf és Ferenczy György), Almási Antal jazz zongorista.

RockSzombat: Mítosz, GMT, Bermuda Rock Band, Nemfontos Zenekar, Kovács Sándor MANÓ, Parabellum, Delérium Trainers, Tabletta, Nomádrock, CSAJ, Zarándrock, Predátor, Illusionplace, Patriots Rock Band, Anxius, Symphonium, Férfias Férfiak, Anagramma, Alkonyzóna, Médium zenekar, Makkay Rock Band, Passz együttes, Bubble Babes, Impersonae, Vasmag zenekar, Fate zenekar, Blue Motel zenekar.

Nyitvatartás:

Hétfő18.00 – 22.00
Kedd18.00 – 22.00
Szerda18.00 – 22.00
Csütörtök18.00 – 22.00
Péntek18.00 – 22.00
Szombat18.00 – 22.00

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes
Wifi:ingyenes
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek