Maróti Motorkerékpár-gyűjtemény

1205 Budapest, Nagykőrösi út 91. | +36-1-285-6608, +36-20-463-7400 | http://www.marotimotor.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Maróti Motorkerékpár-gyűjtemény 2005-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönség számára, mintegy 70 motorkerékpárral rendelkezik, a legkorábbi 1924-ből származik, a legfiatalabb pedig 1975-re datálható. Találunk a motorok között például Pannóniát, Mátrát, Méray-t, Csepelt, Danuviát, Bervát, Duna oldalkocsit, hogy csak a legismertebbeket említsük.

Mivel a magyar motorkerékpár-gyártás története még mindig sokak előtt ismeretlen, a feladatunknak érezzük, hogy a hosszú évek során gyűjteményünkbe került kincseket, a fáradtságos munka során felújított és restaurált magyar motorkerékpárokat a nagyközönség számára is hozzáférhetővé tegyük.

Sajnos az az álmunk nem valósulhatott meg, hogy múzeumként működve, állandó nyitvatartási idő mellett fogadjuk az érdeklődőket, de kéthavonta, vasárnaponként sok szeretettel várjuk a látogatókat. Az egész délelőttöt felölelő program során nem csak a motorkerékpárokat nézhetik meg, de egy interaktív, technikatörténeti előadást is meghallgathatnak.

Kiállításunkon autentikus, korabeli tárgyak segítségével próbáljuk megteremteni azt a különleges atmoszférát, amiben ezek a járművek elkészültek, és bár a magyar motorkerékpároké a főszerep, igyekszünk az 1932-től 1976-ig tartó időszakot egy egészen új szempontból bemutatni.

Akár nosztalgiára vágyik, akár a kíváncsiság hajtja, érdemes részt vennie nyílt napjainkon, mert nemcsak a magyar motorkerékpárok történetét ismerheti meg, de felteheti a veteránozással kapcsolatos kérdéseit is!

Előzetes jegyfoglalás: info@marotikonyvker.hu

Nyitvatartás:

Vasárnap10.00 – 13.00

Nyitvatartás a kijelölt napokon, vasárnap délelőtt, vagy előzetes egyeztetés alapján. Bővebb információkat a Nyílt nap menüpont alatt talál.

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-285-6608, +36-20-463-7400
Email:info@marotikonyvker.hu
Honlap:http://www.marotimotor.hu
Facebook:https://www.facebook.com/marotimotor
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek