Biztonsági rács felszerelése, tárolási szabályok, tűzvédelmi házirend készítése – mindezekről három napig kérdezhetitek a tűzoltókat

Oszd meg másokkal!

Desktop
(fotó: Origo)
(fotó: Origo)

Idén is meghirdeti a katasztrófavédelem a Társasházak napja elnevezésű konzultációt. A november 6-án kezdődő háromnapos rendezvénysorozat célja, hogy a társasházak, lakóközösségek széleskörű tájékoztatást kapjanak a követendő tűzmegelőzési szabályokról, ezzel is növelve a lakóépületek biztonságát – írta közleményében a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi, mennyire tartják be a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat. Mint írták, ezeknek az ellenőrzéseknek nem a bírságolás, hanem a biztonság megteremtése a célja. A háromszintesnél magasabb és tíznél több lakásos épületek esetében például írásba kell foglalni az épületek használatával kapcsolatos tűzmegelőzési szabályokat, biztosítani kell az épület tűzoltógépjárművekkel történő megközelítését lehetővé tévő tűzoltási felvonulási területet, amelyet állandóan szabadon kell tartani annak érdekében, hogy a mentést célzó tűzoltói beavatkozás zavartalan legyen.

A tűzvédelmi házirend készítésével kapcsolatos tudnivalókról, a biztonsági rács létesítéséről, a tárolási szabályokról, a felvonulási terület biztosításáról, valamint a homlokzati szigetelés kialakításáról, továbbá a nyílt láng használatáról is lehetőség lesz konzultálni ezekben a napokban minden lakástulajdonos, bérlő, közös képviselő, lakásszövetkezeti tag és érdeklődő számára. A katasztrófavédelem szakemberei három napon keresztül, november 6. és 8. között minden nap 10 és 16 óra között az ország valamennyi kirendeltségén várják az érdeklődőket. A kerületi társasházak képviselőit, lakóit a Dél-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltségen várják (XIX. kerület, Üllői út 235.).

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?