Statisztika készül a "maszek" bérlakásokban élőkről

Desktop

Lakáskörülményeink meghatározzák mindennapi életünket, lakhatásra fordított kiadásainknak pedig nemzetgazdasági szempontból is jelentős súlya van. A Központi Statisztikai Hivatal ezért szeretné felmérni a lakáspiac jellemzőit, és Lakbérfelmérés címmel gyűjt adatokat október–decemberben.

Az országban összesen 15 ezer címet választottak ki, véletlenszerűen.

A kérdezők október 12. és november 30. között személyesen veszik fel a kapcsolatot a kijelölt címen élőkkel, és ha az ott lakók piaci magánbérlőként élnek ott, akkor kétféle módon válaszolhatják meg a kérdőívet:

  • személyes interjú keretében, a kérdezőnek válaszolva.
  • önállóan, az interneten elérhető elektronikus kérdőív kitöltésével. 

A kérdőívet kitöltők közül, akik jelentkeznek erre is, majd decemberben tableteket és egyéb értékes ajándékokat sorsolnak ki. Az adatszolgáltatás önkéntes és név nélküli.

Az adatokat bizalmasan kezelik, kizárólag statisztikai célra, összesítve közlik, azokat más szervek, személyek részére nem adják ki, a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Unió 2016/679 sz. Általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) megfelelően.

Az adatgyűjtést végrehajtó kérdezők fényképes igazolvánnyal rendelkeznek.

A KSH ez alatt az idő alatt hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a 06-80-200-766 ingyenes zöldszámon ad további felvilágosítást, valamint a lakinfo@ksh.hu e-mail címre lehet írni ez ügyben.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?