Vajon lesz-e, s ha igen mikor állatvédelmi koncepciója a kerületnek?

Desktop
(fotó: Shutterstock)
(fotó: Shutterstock)
Egyeztetés indult az önkormányzatban arról, hogy létrehozzák a kerület állatvédelmi koncepcióját. Völgyesi Krisztián, a Megújuló Pesterzsébet-frakció tagja már májusban elkészítette a kiinduló anyagot. A hivatal azonban másik, saját készítésű javaslatot terjesztett be a júliusi testületi ülésre, aminek tárgyalását végül elnapolták. A témával kapcsolatban Völgyesi képviselő írását olvashatjátok lentebb.

„Az egyik nagy célom, amiben frakcióm teljes mértékben támogat, hogy legyen Pesterzsébeten egy társadalmi egyeztetésen átesett Állatvédelmi Koncepció.

A májusi ülésre én el is készítettem a kiinduló anyagot, amit kerületi állatvédőkkel egyeztettem. Akkor a Hivatal azt kérte, hogy hadd készítsék el ők, hiszen „jobban értenek hozzá.” A múlt heti testületi ülésen viszont kiderült, hogy a Hivatal dolgozói – érzésem szerint polgármesteri utasításra – nagyon mást gondolnak az állatvédelemről, mint mi, állatbarátok és egy teljesen vállalhatatlan anyagot terjesztettek a képviselő-testület elé.

Szerencsére a szocik (gondolom) felismerték, hogyha ezt az „Állatvédelmi Koncepciót” bocsájtják társadalmi egyeztetésre, az meglehetősen káros lehet az ő megítélésükre és „további egyeztetések” céljából elnapoltatták a Koncepció tárgyalását.

Összegezve: továbbra is harcolunk egy 21. századi állatvédelmi koncepcióért, de könnyen lehet, hogy hamarosan az állatbarát lakosság támogatására lesz szükségünk.

Folytatás szeptemberben!”

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek