Kitette volna a bérlakásból a végtagjait vesztett kisfiút és családját az önkormányzat, aztán meggondolták magukat

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: atv.hu)
(forrás: atv.hu)

Lakatos Viktor egy 4 éves kisfiú, aki egy éve agyhártyagyulladást kapott, leállt a vérkeringés a lábaiban és a kezeiben, ezért amputálni kellett mindkét lábát és kilenc ujját.

A család Pesterzsébeten lakik egy bérlakásban, amit az önkormányzattól kaptak egyéves, határozott idejű bérleti szerződéssel. Ez a bérleti szerződés azonban most lejárt, és a családnak fogalma sincs, hogy hova menjenek, vagy hova mehetnének, ugyanis elmondásuk szerint: albérletet a gyerekek, illetve roma származásuk miatt nem kapnak, ennek a lakásnak a szerződését pedig az önkormányzat nem volt hajlandó meghosszabbítani velük – számolt be róla az ATV.

Amikor a gyerekük beteg lett, hónapokig nem tudtak dolgozni, így bevételük se igazán volt, ennek ellenére sem albérlet-, sem rezsitartozásuk nincs, ráadásul ők maguk felújították a lakást.

Arról, hogy nem hosszabbítják meg a bérleti szerződést, múlt pénteken szavazott a XX. kerületi képviselő testület, a szavazáson a baloldali képviselők szavaztak a kilakoltatás mellett. A képviselők az elutasítást azzal indokolták, hogy ha a hosszabbítást most megszavaznák, akkor egy olyan kaput nyitnának meg, amelyen aztán jó néhányan kopogtatnának még. Hiába javasolta a kerület független polgármestere, Szabados Ákos, hogy módosítsák a szóban forgó önkormányzati rendeletet.

Az üggyel kapcsolatban több politikai párt is megszólat. A Párbeszéd ezt írta közleményében: „Sürgetjük a XX. kerület önkormányzatát, hogy mielőbb bírálja felül ezt az embertelen döntését és haladéktalanul rendezze a kialakult helyzetet. Hibázni egyszer lehet, de kétszer nem. A tisztánlátás elősegítése érdekében a Párbeszéd a döntést megszavazó önkormányzati képviselője ellen belső vizsgálatot indít.”

Az MSZP pedig ezt a közleményt adta ki: „Az MSZP pesterzsébeti képviselői ott lesznek a szerdai rendkívüli önkormányzati ülésen, és szavazatukkal támogatják a Lakatos család lakhatásának meghosszabbítását. Bízunk benne, hogy a szülők ezek után odafigyelnek az önkormányzat által felajánlott lakhatási lehetőségek igénybe vételére, és biztosítják a szomszédok számára is az otthon nyugalmához való jogot, azaz betartják, a normális együttélési szabályokat.”

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek