Lecseréli az 1000 forintost is a jegybank

Desktop
A régi bankóknak jövőre búcsúgt mondhatunk
A régi bankóknak jövőre búcsúgt mondhatunk

A biztonsági elemei és képi megjelenése tekintetében is megújított 1000 forintos címletű bankjegyet bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A jegybank ezzel folytatja a forint bankjegyek 2014-ben megkezdett cseréjét.

Az új bankjegyek (forrás: MNB)

Bár augusztus 24-től az új 1000 forintosok törvényes fizetőeszközzé válnak, ám készpénzforgalomban csak 2018. március 1-jétől fizethetünk a megújított bankókkal.

A jelenlegi ezreseket 2018. október 31-ig lehet használni a vásárlások során, november 1-jétől pedig már csak a megújított ezres bankjegyekkel lehet majd fizetni.

A régi ezreseket a hitelintézetek és a posta még három évig, a jegybank pedig húsz évig díjmentesen váltja át az új 1000 forintosokra – írta közleményében az MNB.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek