Pesterzsébeti „Az Év fővárosi tűzoltója”

Desktop
(fotó: Szabadi Bálint tű.zls. - FKI)
(fotó: Szabadi Bálint tű.zls. - FKI)
Szent Flórián-napi ünnepség keretében adták át „Az év fővárosi tűzoltója”, illetve „Az év beavatkozásában való közreműködésért” járó elismeréseket.

„Az Év fővárosi tűzoltója” elismerést Vincze Zsolt tűzoltó százados, a XX. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka vehette át. Vincze Zsolt 2000-ben szerelt fel a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság állományába, mint beosztott tűzoltó. Hivatásos szolgálata során szolgálatparancsnok-helyettesi, szolgálatparancsnoki, háttérparancsnoki beosztásokban látott el szolgálatot, majd 2013. április 1-től a XX. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka. Szaktudását legutóbb 2016. július 18-án a XVIII. kerületi volt textilgyár területén keletkezett tűz oltásánál bizonyította, ahol a tűzoltás vezetője a 2. szakasz vezetésével bízta meg. Rajával a legkritikusabb helyen, a tűzterjedéssel szemben kezdte meg a beavatkozást.

A Fáy utcai textilgyár területén álló épület oltása során 4200 négyzetméter tűzfelülettel kellett megküzdeni, a munkálatokat a tetőfödém beszakadása nehezítette. A feladatokban összesen 125 fő és 42 jármű vett részt. A tüzet a beavatkozó rajok 14 "C" és három létrasugár segítségével oltották el. A riasztási fokozat V-ös kiemelt volt.

„Az év beavatkozásában való közreműködésért” elismerő oklevelet és ajándéktárgyat adományozott a Fáy utcai tűz felszámolása során tanúsított bátor helytállásért tizenkét tűzoltónak: Jambrik Rudolf tűzoltó ezredesnek, a Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjének, Nagy László tűzoltó alezredesnek, a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat parancsnokának, Szabó Zsolt tűzoltó főtörzszászlósnak, a XX. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnokának, Nagy Gábor tűzoltó törzszászlósnak, a XIX. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnokának, Engi Lajos tűzoltó zászlósnak, a XX. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különleges szerkezelőjének, Andrási Ferenc tűzoltó zászlósnak, a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különleges szerkezelőjének, Szabó Bálint tűzoltó zászlósnak, a Fővárosi Műveletirányítási Ügyelet referensének, Póder László tűzoltó főtörzsőrmesternek, a XIX. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának, Papp Imre tűzoltó főtörzsőrmesternek, a XX. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjének, Valek Levente tűzoltó törzsőrmesternek, a XIX. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának, illetve Faragó Péternek és Szabó Tamásnak, a Rózsadomb Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntes tűzoltóinak – adta hírül a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek