Így döntöttek az óraátállításról!

Desktop
A kép illusztráció

Az országgyűlés gazdasági bizottsága tavaly még támogatta Kepli Lajos jobbikos képviselő javaslatát arról, hogy szüntessék meg az óraátállítást és a nyári időszámítást vegyék alapul, most viszont a fideszes képviselők már nem támogatták a kérdés napirendre vételét, így marad az óraátállítás - írja a Magyar Nemzet.

Kepli Lajos erre úgy reagált: a kezdeti látszólagos támogatás, majd mellébeszélés után a Fidesz immár nyíltan szembemegy a társadalom akaratával. Úgy véli ugyanis, hogy a magyarok mintegy négyötödének elege van az évenkénti kétszeri óraállítgatásból, amely rendkívüli módon terheli az emberi szervezetet.

Egy felmérés szerint ugyanis a magyarok 80 százaléka eltörölné az óraátállítást. Több kutatás is kimutatta, hogy az emberek az átállítás után fáradtabbak, ingerültebbek lesznek, és négyszer-ötször annyi közlekedési baleset is történik, mint máskor - írja a lap.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek