Pesterzsébet testvérvárosának vendégeit fogadta Bencsik János

Desktop

Július 9-én, kedden Bencsik János országgyűlési képviselő, a Jobbik budapesti és pesterzsébeti elnöke fogadta a Székelykeresztúrról érkező kisiskolásokat a Magyar Országgyűlésben.

Mint ismeretes, Székelykeresztúr Pesterzsébet egyik testvérvárosa. Nem csupán az önkormányzat számára, de egyes helyi szervezeteknek és közéleti szereplőknek is éppoly fontos a testvérvárosokkal és annak lakóival, delegáltjaikkal való kapcsolattartás. Így a Jobbik és Bencsik János is fontosnak érezte a találkozót a testvértelepülés vendégeivel. Székelykeresztúr egy túlnyomórészt magyarok lakta település a Székelyföldön, Hargita megyében. Mint ilyen, elszakított település, különös figyelmet kell fordítani az ottani kapcsolatok ápolására, mint kulturális, mint segítségnyújtási szempontból. A képviselő a Parlamentben vezette körben a keresztúri nebulókat, hogy azoknak külön, életre szóló élményt nyújtó program keretein belül mutassa be hazánk törvényhozásának épületét, valamint szervezetének működését.

Bencsik János szülőként és pedagógus végzettségűként fontosnak tartja, hogy a testvérvárosok gyermekei számára is szervezzenek ilyen ismeretterjesztő programokat, valamint kifejtette, lenyűgözi őt a gyerekeknek a nyílt és őszinte világszemlélete, amit a látogatás iránt tápláltak. Az eseményről ő maga is posztolt a facebookon, a linket alább láthatják:

https://www.facebook.com/bencsikjanos1985/photos/a.933089410133838/2089435297832571/?type=3&theater

 

J. Tamás

fotó: Bencsik János

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek