Teljes a tanácstalanság Pesterzsébeten a polgármesterjelöltek körül

Desktop
Hat ellenzéki párt, az MSZP, a Párbeszéd, a DK, a Jobbik, az LMP és a Momentum megállapodott arról, hogy az őszi önkormányzati választásokon közösen támogatott jelölteket indít minden budapesti kerületben. Pesterzsébeten azonban sem az ellenzék, sem a kormánypártok nem jelöltek eddig hivatalosan senkit.

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje pénteken az érintett pártok részvételével tartott sajtótájékoztatón azt mondta, megállapodtak abban, hogy mind a 23 fővárosi kerületben egyetlen kihívója lesz a Fidesz jelöltjének.

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti választmányának elnöke elmondta, hogy Pesterzsébeten később jelentik be, kit jelölnek polgármesternek. Döntésüket azzal indokolta, hogy bár nagyra értékeli Szabados Ákos több mint két évtizedes polgármesteri tevékenységét Pesterzsébeten, nem tudnak támogatni egy olyan független jelöltet, akit a Fidesz bármely szervezete is támogat.

Szabados Ákos polgármesterjelöltsége először idén áprilisban vetődött fel, akkor, mint az ellenzék által támogatott jelöltként merült fel a neve (bár az érintett akkor közleményében mintha igyekezett volna ez alól kibújni).

Sokak meglepetésére június közepén a pesterzsébeti Fidesz jelentette be, hogy tárgyalásokat kezdenek Szabadossal az önkormányzati választásokon való közös együttműködésről.

Azóta a Fidesz megnevezte budapesti jelöltjeit, Pesterzsébettel kapcsolatban viszont azt jelezték, később lesz döntés. Most az ellenzék is ugyan így tett.

Az Index úgy értesült, hogy Balog Róbertet, a Főtáv korábbi szóvivőjét, mai kiemelt ügyfelek és termékfejlesztési főosztály-vezetőjét jelölné az MSZP az ellenzék közös polgármesterjelöltjének a kerületben. Noha felmerült a helyi párbeszédes önkormányzati képviselő, Mach Péter neve is, a szocialista párt végül teljesen újat húzott, és Balog Róbert civil jelöltként való támogatásáról döntött még csütörtök este.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?