Pesterzsébet ellenzéki képviselői is a „rabszolgatörvény” ellen

Desktop
(fotó: ittlakunk.hu)
(fotó: ittlakunk.hu)

Kilenc kerületi képviselő arra tesz javaslatot a következő testületi ülésen, hogy Pesterzsébet is csatlakozzon a „rabszolgatörvény” néven elhíresült rendelet elleni bojkotthoz. Az alábbi közleményt adták ki ezzel kapcsolatban.

„Pesterzsébet alulírott képviselői is csatlakozunk a szegedi kezdeményezéshez és a soron következő testületi ülésen kezdeményezzük, hogy Pesterzsébet Önkormányzata ne alkalmazza a rabszolgatörvényben szereplő, a munkavállalókra nézve hátrányos módosításokat.

Célunk, hogy Pesterzsébet Önkormányzata mutasson példát a helyi vállalkozóknak, gazdasági szereplőknek. Mi ugyanis nem tekintjük eldobható emberi erőforrásnak a munkavállalókat, ezért az önkormányzat tulajdonában lévő és működő cégeknél a Munka Törvénykönyvének „rabszolgatörvény” néven ismertté vált módosítása által lehetővé tett változtatásokat – különösen a túlmunka-időkeret „önként vállalt túlmunkának” nevezett megemelését 400 órára és a túlóra tárgyéven túli kifizetését – nem kívánjuk alkalmazni.

Budapest, 2018. december 20.

Mach Péter Párbeszéd

Somodi Klára független

Csaszny Márton MSZP

Kovács Eszter MSZP

Komoróczy László MSZP

Nagy László Simonné MSZP

Fekete Katalin DK

Nemes László DK

Nemesné Németh Judit DK”

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek