Nosztalgikus miliő, modern ízek

Desktop
A portál nem túl szép (forrás: ittlakunk.hu)
Nem túl ideális helyen, a Jókai utca Nagysándor József utca felé eső végénél találjuk meg a Nosztalgia Cukrászdát. Bár a parkolás kissé nehézkes, mégis érdemes elmenni oda, mert bár a külső nem sok jóval kecsegtet, bent a hangulatos üzletben annál kellemesebben csalódunk.

Az elnevezésnek megfelelően alakították ki az üzletbelsőt: kárpitozott székek, múlt századot idéző díszítés, és tapéta a falakon, régi fotográfiák, egy gramofon és rádió, fából készült asztalok és ruhafogas, mind-mind a régi időket idézi. Mivel a bolt előtt nem lehet teraszt kialakítani, így a pici, de annál szebb kerthelyiség az udvarban kapott helyet rengeteg növénnyel, igazán hangulatos környezetben.

A cukrászda kínálata szöges ellentétben áll a miliővel. A sütemények – amelyek egyébként a szomszédos családi cukrászüzemben készülnek – a mai kor elvárásainak és igényeinek felelnek meg. A nehéz vajkrémes sütik, torták helyett olyan finomságokat találunk, mint a chilis csoki kocka, a bodzahab, a répa vagy a csokis körte torta, a fügés szilvalepény vagy a különféle ízekben készülő minitortácskák.

Vannak persze hagyományos sütemények is, mint a Dobos, a Lúdláb és az Eszterházy torta, de a tulajdonos szerint erre nincs nagy kereslet, inkább a szokatlan ízkombinációkat, a kevésbé „nehéz”, kevésbé krémes újdonságokat keresik a vevők, s a Nosztalgia cuki maximálisan meg is felel ezeknek az elvárásoknak.

Nyár lévén a fagyiról sem feledkezhetünk meg. Olasz alapanyagból, kiváló minőségben készülnek. Mint megtudtuk, árulnak cukormentes fagyit is, ezt minden nap más és más ízben készítik el. Ott jártunkkor a klasszikus ízek köszöntek vissza, a csokit és az epret próbáltuk ki (ez utóbbi volt éppen a napi cukormentes változat), és bátran mondhatjuk, hogy szuper volt mind a kettő.

Az árak teljesen rendben vannak. A sütiket 190 és 380 forint közötti áron áruljál, ami budapesti viszonylatban nagyon barátinak mondható. A Nosztalgia Cukrászda hétfő és kedd kivételével 10-től este 6-ig tart nyitva.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?