Nagy baj lehet, ha nem ellenőriztetjük a kéményeket

Desktop
Akár kötelező, akár nem, érdemes ellenőriztetni (fotó: ittlakunk.hu)
Akár kötelező, akár nem, érdemes ellenőriztetni (fotó: ittlakunk.hu)
A társasházak számára továbbra is kötelező a kémények ellenőrzése, de a családi házban élők is jól teszik, ha ellenőriztetik – hívja fel a figyelmet a Fővárosi Kéményseprőipari (Főkétüsz) Kft.

Az ellenőrizendő budapesti lakások 75 százalékában már átnézték a kéményeket a munkatársaik, ám az otthonok 14 százalékába annak ellenére nem jutottak be, hogy a kéményellenőrzés ingyenes, ám kötelező a társasházi lakástulajdonosok részére – mondta el sajtótájékoztatóján Kovács Balázs, a Főkétüsz ügyvezetője.

Hozzátette, örvendetes, hogy egyre szaporodik azoknak a lakásoknak a száma, amelyekben már felszerelték a szén-monoxid-érzékelőt, ám ez nem pótolja a kéményellenőrzést. Az ellenőrzés adja a biztonságot, a szén-monoxid-érzékelő csak vészriasztás. A családi házban élőknek is azt ajánlják: annak ellenére ellenőriztessék a kéményt, hogy számukra ez már nem kötelező.

Elhangzott: a már ellenőrzött 300 ezer lakás kéményei közül 1 242 esetben állapították meg, hogy életveszélyes, vagyis azonnali műszaki beavatkozás szükséges; 28 ezer esetben, azaz minden tízedik kéménynél derült ki, hogy javításra van szükség.

Az országban található 4,5 millió kémény közül egymillió a fővárosban működik. Szilárd tüzelésű kémény esetében évente, gáztüzelésű kémény esetében kétévente szükséges ezek ellenőrzése.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek