2,5 milliárd forintból újul meg az Ady Endre utcai szakrendelő

Oszd meg másokkal!

Desktop
Ady Endre Szakrendelő
Ady Endre Szakrendelő

Több mint 2,5 milliárd forintos fejlesztési forrást biztosít a Jahn Ferenc Kórház részeként működő pesterzsébeti Ady Endre utcai Szakrendelő fejlesztésére a Magyar Közlönyben napokban megjelent kormányhatározat.

A szakrendelő két, egymással összeköttetésben álló épületrészből áll, 4 737 négyzetméteres alapterületen helyezkedik el. Huszonnégy szakrendeléssel és két gondozóval szolgálja a betegek ellátását, többnyire két műszakban.

A vonzáskörébe több mint 80 ezer fős lakosság tartozik, de ez alól is kivételt jelent a kardiológiai szakrendelés, amelynek 316 ezer fő ellátását kell biztosítania. A szakrendelőben tavaly összesen közel 192 ezer esetet láttak el.

Az intézmény építészeti-műszaki fejlesztését alapvetően az indokolja, hogy a két épületrész átfogó felújítása az elmúlt több mint 50 évben elmaradt. A külső hőszigetelésen és a nyílászárók cseréjén túl mindössze kisebb, karbantartó jellegű, az alapközműveket nem érintő felújításokat végeztek – írta közleményében a kórház.

A tervezett fejlesztés legfontosabb elemei:

  • Az épület átfogó felújítása, villamos-, cső- és csatornahálózatának teljes cseréje. Központi légtechnika, hűtés-fűtés kialakítása. A belső burkolatok teljes cseréje.
  • Az elválasztó falak áthelyezésével egyes rendelőhelyiségek és a meglévő gyógytornaterem méretének növelése, valamint bizonyos kiszolgálóhelyiségek és öltözők megszüntetése.
  • A szakrendelések orvosi műszerparkjának korszerűsítése, cseréje, kiegészítése, bővítése.
  • Bizonyos szakrendelések esetén (mint a sebészet, bőrgyógyászat, kardiológia, gégészet) az ellátás szélesítése érdekében olyan új eszközök beszerzése, amilyenekkel jelenleg a szakrendelő nem rendelkezik.
  • A betegek és a személyzet által használt bútorzat cseréje.
  • Az intézményi informatika fejlesztése, betegirányítási, beléptetési és vagyonvédelmi rendszer kialakítása.

 

A fejlesztés teljes becsült költsége: 2 milliárd 510 millió 681 ezer forint.

A fejlesztés eredményeképpen az orvostechnikai eszközök átlagéletkora a jelenlegi 16,59 évről 1,31 évre csökken – olvasható a közleményben.

A fejlesztések végrehajtásának irányítását és a szükséges közbeszerzési eljárások lebonyolítását a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet fenntartója, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ végzi.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek