Rendkívüli pénzügyi támogatást kap a Dél-pesti Kórház

Oszd meg másokkal!

Desktop

Két budapesti klinika, köztük a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház összesen 325 millió forint rendkívüli pénzügyi támogatást kap – jelentette be az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár.

Mészáros János közölte: a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak 200 millió forinthoz, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet 125 millió forinthoz jut. A Dél-pesti Kórházban a sürgősségi betegellátáshoz tartozó részlegek felújítására költhetik a támogatást.

A helyettes államtitkár jelezte, ezt a kormányzati támogatást a fenntartó vis maior keretén, és az Egészséges Budapest Program kórházakra eső forrásain felül kapják az intézmények ahhoz, hogy a gyógyító munka zavartalan legyen.

Ralovich Zsolt, a Dél-pesti Kórház főigazgatója elmondta, a most kapott támogatásból többek között külön mentőbejáratot, új betegfektető szobákat, a beteghordó ágyaknak külön tárolóhelyiséget alakítanak ki, növelik és komfortosítják a nővérszobát, minden szobában oxigénhálózatot építenek ki, klimatizálnak egyes helyiségeket, illetve javítják a váróhelyiségek szellőztetését is.

A kórház 380 ezer ember ellátásáért felelős, a sürgősségi osztályon naponta körülbelül száz beteg fordul meg.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?