Kevés a hús a Baroni virslijében

Oszd meg másokkal!

Desktop
a kép illusztráció

Alacsony hústartalmú baromfivirslit vont ki a forgalomból a Nébih. A lengyel gyártású, 1 kilogrammos, vákuumcsomagolt BARONI virslit a LIDL árusítja.

A virsli hústartalma csupán 18 százalék volt az előírt 40 százalékkal szemben. A készítmény fő összetevőként 43 százalékban csontokról lefejtett húst, úgynevezett MSM-et tartalmazott. Az európai uniós előírások alapján azonban az MSM nem tekinthető húsnak, így nem lehetett volna virsliként forgalomba hozni.

A Nébih ezért elrendelte az érintett tétel (azonosítója: L:11732 0310280), valamint az ezzel azonos összetételű és jelölésű BARONI baromfi virslik kivonását a forgalomból.

2017. augusztus 1-jétől tovább szigorodnak a húskészítményekre vonatkozó előírások, ugyanis a jövőre életbe lépő szabályok értelmében a virsli hústartalmának minimum el kell érnie az 51 százalékot, a termékben található MSM aránya pedig nem haladhatja meg a 10 százalékot.

A Lidl Magyarország az MTI-hez eljuttatott reagálásában kifejtette: a terméket a Nébih nem minőségi kifogás miatt hívta vissza, a termék minősége hatósági szempontból kifogástalan. Kizárólag megnevezése nem felel meg a jelenlegi hazai jogszabályi előírásoknak, ezért a terméket a Lidl Magyarország a hatóság határozatának értelmében kedden visszahívta az értékesítésből - hangsúlyozta a társaság.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?