Jön a kartonozás az orvosi rendelőkben. A kérdőív kitöltése 20-30 perc lehet. Miért nem egyből komputerre viszik az adatokat?

Oszd meg másokkal!

Desktop
20-30 percig tarthat annak a kérdőívnek a kitöltése, amelyet nemsokára elénk tolnak majd a háziorvosoknál és a házi gyermekorvosoknál. 
 
Az eredeti tervek szerint az új törzskarton-rendszert szeptember 1-jétől vezetnék be, de a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesülete nem tud arról, hogy a kartonozás holnaptól ténylegesen megkezdődne. Az orvosok egyébként némi pluszpénzt kapnak majd a kartonozásért. 
 
A kartonozással a kormány a következő három évben az eddiginél részletesebb, átfogó felmérést akar készíteni az egészségi állapotunkról. 
 
A kérdőív többek közt ezekre kérdez rá: 
 
  • Családi állapot
  • Iskolai végzettség
  • Gazdasági aktivitás
  • Táplálkozási szokások
  • Alkoholfogyasztási szokások
  • Sportolási szokások
  • Betegségek és korábbi betegségek
 
Mindez haszontalannak korántsem mondható, ám nagy kérdés, hogy a 21. században miért van szükség kartonozásra. Ha a várókban számítógépen folyna az adatfelvétel, az nem terhelné az orvosokat és a betegek idejével is kíméletesebben bánna. Ráadásul az adatok egyből digitális formában kerülnének be a nyilvántartási rendszerbe, nem kellene őket külön digitalizálni. 
 
A fejlettebb országokban már régóta működnek kitűnő egészségügyi nyilvántartások, amelyekből bármely orvos, rendelő, kórház, illetve a mentők rögtön láthatják a páciensek egészségügyi előtörténetét, a betegségeket, a vércsoportot, a szedett gyógyszereket, gyógyszerérzékenységeket, a kezelőorvosokat, a beavatkozásokat. 
 
Nagy kérdés, miért nem ilyen rendszert építünk ki a 21. században Magyarországon - erre minden technikai előfeltétel adott. 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek