Star wars vagy Hello Kitty mintás étkészletet vettél? Ne használd!

Desktop
Veszélyes termékek (forrás: Nébih)

Kínai eredetű, gyerek reggelizőkészletet vont ki a hatóság a forgalomból kadmium- és kobaltkioldódás miatt - tette közzé a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A KIK Textilien & Non-Food GmbH visszavonta a mintákkal díszített kerámia reggelizőkészletet. A "Minnie Mouse", "Hello Kitty", "Star Wars", "Pókember" mintával forgalmazott szettből (bögre, tálka és tányér) Magyarországra is szállítottak.

A Nébih felvette a kapcsolatot a magyarországi forgalmazóval azért, hogy a kifogásolt termékeket azonnal kivonják a forgalomból. A cég tájékoztatása szerint a reggelizőszett már nem kapható az üzletekben. A hivatal azt kéri, hogy akinek van ilyen készlete, az ne használja tovább!

A Nemzetközi Rákkutató Ügynökség (IARC) a kobaltot és a kobaltvegyületeket a lehetséges rákkeltő anyagok csoportjába sorolta be. A kadmium a természetben csaknem mindenütt előforduló környezeti szennyezőanyag, vegyületei erősen mérgezőek. A szervezetben felhalmozódásra képes elsősorban a májban és a vesében, bizonyítottan rákkeltő hatású. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek