Védőkötény nélküli vizsgálat a radiológián?!

Oszd meg másokkal!

Desktop

Pénteken délután küldte el panaszos levelét egyik olvasónk az Ady Endre utcai szakrendelőben tapasztaltakkal kapcsolatban.

„Szeretném fel hívni a figyelmet Ady Endre utcai SZTK radiológiáján dolgozó egyik hölgy alkalmatlanságára. Mai nap homloküreg röntgen vizsgálatra jelentkeztem. Miután szólítottak, a nővér beállított a gép elé 5 másodperc alatt, ólmos védő felszerelés nélkül rám lőtt és kiküldött.

Kint kb. egy perc múlva látom, hogy veszi a kabátját és kimegy az épületből, gondolom cigizni, mivel pár perc múlva vissza jött a helyére. Kicsit később egy másik nővér szólít, mert nem lett jó a felvétel... Ezután szakszerűen elvégzi a vizsgálatot. Kapok ólmos kötényt, és a pajzsmirigy védelmére is egy lapot a nyakamra...

Miután szóvá teszem, hogy az előző vizsgálat szakszerűtlen volt csak annyit kérdez „ugye nincs tervben mostanában gyerek”... Amellett hogy felháborító hogy dupla dózist kell lenyelnem (még ha nem is veszélyes) veszélyes hanyagság történt. Ennyi erővel bármi történhet. A hölgy nevét nem sikerült megtudnom. Ha meglenne, azonnal panaszt tennék.”

Nektek milyen tapasztalataitok vannak a rendelőről?

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?