Ezt kell tenniük a kórházaknak, ha jön az ebola

Oszd meg másokkal!

Desktop
Ebolás beteg szállítása az USA-ban
Ebolás beteg szállítása az USA-ban
Vízhatlan orvosi köpenyt, egyszer használatos vízlepergető gumicsizmát, cipővédőt, szem-, arcvédő maszkot, bizonyos beavatkozásokhoz, például mesterséges légútbiztosításhoz sebészi maszkot, a helyiségek, vizsgálóeszközök megfelelő fertőtlenítésére alkalmas vegyszereket kell beszerezniük a kórházaknak - ez áll abban a körlevélben, amelyben a kormányhivatalok „ebolacsomag” beszerzésére utasították a magyar egészségügyi intézményeket. 
 
Magyarországon még nem fordult elő ebolás eset, de világszerte 20 ezer körül jár már a fertőzöttek száma.
 
Az ebolás betegeket, ha lesznek ilyenek, egyágyas, külön fürdővel ellátott szobákban kell elhelyezni, naplót kell vezetni a kórterembe lépőkről, akiknek kötelező kesztyűt, vízhatlan köpenyt, védőszemüveget és sebészi maszkot viselniük. Valamennyi vizsgálatot alapos helyiség- és eszközfertőtlenítésnek kell követnie.
 
Ha az ellátó személyzet védőruhája megsérül, azonnal félbe kell szakítania a munkát, és szappanos vízzel le kell öblítenie a bőrét, bő vízzel a nyálkahártyáit. Az esetet jelenteni kell a hatóságoknak, az érintettet három hétre karanténba teszik. 
 
Az ebolában elhunytak holttestének szállítói ugyancsak vízhatlan köpenyt, dupla kesztyűt, maszkot, szemvédőt kötelesek viselni. A holttestet dupla zsákba helyezik, amelynek külső felszínét is fertőtleníteni kell. 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?