A gyerek ne egyen mosogatótablettát! Hetente akad egy, aki megteszi

Desktop
"Minden háztartásban van egy csomó vegyszer, amiről tudjuk, hogy veszélyes. Hypo, vízkőoldó (gyenge sósav), duguláselhárító, hideg zsíroldó. Ezeket normálisék alaposan elzárják a gyerekek elöl... van azonban egy ártatlannak tűnő szer, amivel nem vagyunk ennyire óvatosak: a mosogatógép-tabletta. Erről eddig én is azt hittem, hogy biztos nem jó a gyereknek, de ha lenyeli, maximum habzik kicsit a szája oszt jó napot. Mintha szappant enne... a valóság sokkal brutálisabb." - írja az udi.kinja.com oldal bloggere.
 
"Ahogy a nyál feloldja a borítást, a tabletta tartalma, a benne lévő túlnyomás miatt, szétrobban, és a gyermek szinte biztosan le fog nyelni belőle egy kiadós adagot. A gyomor felületét teljesen szétmarja, súlyos vérzést okoz. Hasonló hatást felyt ki a klasszikus tabletta is. súlyosan szétrombolja a bélrendszert, pont mintha sósavat innál...
 
A toxikológián elmonták, hogy... ez nagyon súlyos probléma. Átlagban hetente hoznka be kisgyereket, mosogatógép-tabletta lenyelése miatt.
 
Nem volt... szerencsés az a kislány, aki tablettát nyelt. Teljesen bevérzett a gyomra, képtelen enni, tehermentesítő szondát vezettek be, és azon keresztűl táplálják, közvetlenűl a bélbe. Három hétig kell bentmaradnia a korházban, és nem tudom, milyen hosszútávú szövödményei lesznek.
 
És minden héten van egy ilyen eset!" - fejeződik be a blogbejegyzés.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?