Kétféle kukában gyűjthetjük a háztartási szemetet jövőre

Desktop
A kép illusztráció! (fotó: tudasbazis.sulinet.hu)
Kétkukás háztartási hulladékgyűjtés indul Magyarországon 2015. január elsejétől – mondta a környezetügyért felelős államtitkár. A jövőre induló kétkukás rendszer nagyban hasonlít majd a lengyelországihoz.
 
A háztartások így kétfelé tudják majd szelektálni a szemetet: a két hulladékgyűjtő közül az egyikbe a nedves hulladék, például zöldhulladék kerülhet, amelynek egy része újrahasznosítható lesz. A másikba a száraz hulladék (papír, műanyag, ruha, üveg) kerül majd, amelyet utóválogatóba szállítanak, majd újrahasznosítják.
 
A nem hasznosítható anyagok pedig jó hőértékű tüzelőanyagot képeznek. Egységnyi hő előállítása kőolajszármazékból 10 forintba kerül, míg szemétből 50 fillérbe.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek