Patkánykorzó az Ábrahám Géza utcában

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: dreamstime)

Egyik olvasónk, Beatrix küldött tegnap este egy levelet, melyben döbbenetes „élményéről” számolt be.

„Este az Ábrahám Géza utcában kocogtunk, amikor a kutyánk a sötétben elkapott valami kis állatot. Azt hittük, hogy süni, ezért odaszaladtam, hogy megmentsem a kutyától, azonban amikor a sötétben hozzáértem és megkapta a kezem, akkor vettem észre, hogy egy patkány. Eddig nem is tudtam, hogy vannak patkányok lakott területen? Nem kéne valahogy irtani ezeket? Vagy irtva vannak? Amúgy nem élte túl a kalandot a kutyával, és kidobtuk a patkányt egy kukába.”

A Budapest patkánymentesítéséért felelős cég, a Bábolna Bio honlapja szerint: „A Fővárosi KÖJÁL 1970-ben, a vizsgálatok alapján, a patkányok számát Budapesten körülbelül 2 millióra becsülte, amelyek 300-400 millió Ft kárt okoztak évente. A rendkívül súlyos helyzetre való tekintettel 1971-ben a Fővárosi Tanács VB. elrendelte, hogy Budapest 525 négyzetkilométeres területét patkánymentesíteni kell. Az operatív munka 1971 áprilisában kezdődött meg, amelynek lényege az volt, hogy módszeresen, előre tervezett ütemterv szerint haladva, a felszíni objektumokban és a csatornahálózatban, egy időben kerüljön kihelyezésre a rágcsálóirtó szer. A méréseik alapján megállapítható volt, hogy a főváros patkánymentesítése egyértelműen eredményes volt. Büszkén állíthatjuk, hogy Budapest az egyetlen olyan világváros, ahol a patkányok sem közegészségügyi, sem gazdasági kárt, sem közérzeti problémát nem okoznak.”

Nos, Beatrix esete is mutatja, hogy azért napjainkban is van még mit tenni. A cég egyébiránt ezt kéri: „Amennyiben Budapest közigazgatási határán belül patkányelőfordulást észlelnek, azt kérjük szíveskedjenek bejelenteni az alábbi elérhetőségeinken:

  • Telefon: 43-20-412 Telefax: 43-20-401
  • E-mail: info@babolna-bio.com
  • Cím: 1107 Budapest, Szállás utca 6.”

Reméljük Beatrix „kalandja” nem lesz általános a kerületben.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?