Fontos, hogy a két hosszú hétvége előtt és után minél többen adjanak vért

Desktop
(forrás: Vöröskereszt)
(forrás: Vöröskereszt)

A két négynapos hosszú hétvége előtt a biztonságos hazai vérkészlet fenntartása érdekében véradásra hív mindenkit a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat.

Mint írták, a hosszú hétvégék a vérellátás számára mindig nagy kihívást jelentenek. Ahhoz, hogy az őszi ünnepi időszakban is biztosítani tudják a betegellátáshoz szükséges vérmennyiséget, fontos, hogy a két hosszú hétvége előtt és után is minél többen adjanak vért.

A teljes munkaheteken átlagosan 1600-1800 véradó önzetlen segítségére van szükség a kiegyensúlyozott vérellátás biztosítása, a vérre szorulók gyógyulása érdekében – olvasható a közleményben.

A csonka hetek idején a vérkészlet stabilitásának fenntartásához azonban ennél magasabb véradói szám szükséges, tekintettel az egyes készítmények rövid tárolási idejére, és az ilyenkor tapasztalható megnövekedett vérigényekre – áll az Országos Vérellátó Szolgálat felhívásában.

A véradási helyszínekről és időpontokról ide kattintva tudtok tájékozódni.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek