Óraátállítás: lezárult az uniós szavazás

Desktop
(fotó: Shopclues)
(fotó: Shopclues)

Lezárult az Európai Bizottság online kutatása, amely felmérte az unió polgárainak hozzáállását az óraátállításhoz.

Augusztus 16-án lezárult az Európai Bizottság online kutatása az óraátállítással kapcsolatban. A téma egyre több embert érdekel, amely abból is látszik, hogy a dw.com szerint 2 millióan töltötték ki a kérdőívet július 4. óta. Bár az eredmények még nem ismertek, a portál szerint nincs kétség afelől, hogy ez fordulópontot jelenthet az ügyben – írta meg a Napi.hu.

– Nem tudom mikor, de az óraátállítást el fogják törölni Európában – mondta a Deutsche Welle (dw) német hírportálnak Michael Theurer volt Európai Parlamenti képviselő, aki 2009 és 2017 között sokat foglalkozott a témával.

A lap szerint már az Európai Bizottság is megállapította, hogy az energiamegtakarítás, amit az óra tekergetésével el lehet érni, minimális. Ezzel szemben sok ember panaszkodik bioritmusának zavarára, alvászavarra, koncentrációs problémákra.

A döntést persze még komoly vita előzheti meg. Amikor ugyanis előreállítjuk az órákat, akkor kapunk este extra 60 perc világosságot, tovább lehet dolgozni a mezőgazdaságban, egy darabig télen is világosban térhetünk haza a munkából és több idő marad munka után sportolni, szórakozni. Az is tény viszont, hogy reggel sötétebb van, amely nehezíti a felkelést.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek