Kőbánya és Kispest után Pesterzsébeten is elindul a „Kunyhóból lakásba” program

Desktop
Önkéntesek újítják fel a leendő lakókkal közösen a kijelölt bérlakást (forrás: ULE)
Önkéntesek újítják fel a leendő lakókkal közösen a kijelölt bérlakást (forrás: ULE)

A kerületi képviselő-testület legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy Pesterzsébeten is megkezdődhet a „Kunyhóból lakásba” program.

A képviselők arról határoztak, hogy ötéves időtartamra két kerületi, alacsony közös költségű lakás szociális alapú, többszörös bérlőkijelölési jogát biztosítja az Utcáról Lakásba Egyesület számára.

Az Utcáról Lakásba Egyesület lakhatási programokat dolgoz ki a lakhatási válság enyhítésére, és hajléktalan embereket segít tartós és biztonságos lakhatáshoz. Ennek keretében keresnek számukra megfelelő önkormányzati bérlakásokat, melyeket civil szervezetek, magánadományozók és a leendő bérlők felújítanak.

A beköltözőkkel szociális munkások dolgoznak együtt, annak érdekében, hogy képesek legyenek ezt a lakhatási formát megtartani. Célcsoportjuk elsősorban a saját építésű kunyhóban élő, önálló háztartást vezető hajléktalan emberek. A bérlakásokkal szemben támasztott minimális elvárásuk a kémények bélelése és ellenőrzése a kályha beépítése érdekében, valamint a közműórák felszerelése.

A kőbányai önkormányzat 2012 óta, a kispesti helyhatóság 2016 óta vesz részt a programban. 2012 óta 17 lakásban 42 ember elhelyezését tette lehetővé az egyesület.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek