Ez már a nyolcadik Budapest100 lesz, legyél te is az önkéntese

Desktop
Fotó: cai
Fotó: cai

A Budapest100 rendezvény egy civil városi ünnep, amelynek célja, hogy felhívja a budapestiek figyelmét a körülöttünk lévő város mindennapi értékeire.

Az elmúlt években egy-egy tavaszi hétvégén megismerhettük a századforduló után épült budapesti házakat, a nagykörutat, a rakpartokat, de ilyenkor nem csak az éületekről van szó, hanem a bennük lakókról is. Amelyik ház kinyitja az ismeretlen vendégseregnek a kapuit, hogy elmesélhesse a történetét, az rendszerint egy csomó új barátot is szerez. 

Idén a terekről lesz szó. Kicsikről, nagyokról, impozánsakról és koppottasakról. Mindegyiknek van valami története. Segíts a Budapest100-nak felkutatni, megszervezni, bemutatni, megbeszélni, egyeztetni, zenélni, rajzolni, vetíteni.

Ezen a linken jelentkezhetsz önkéntesnek, minden pici segítség jól jön.

A képen egy aprócska, névtelen tér az Izabella utca csücskében, rajta 40 cm-es kő talpazaton 110 cm-es, fülét hegyező bronz dog-szobor. (Némethy Károly dr. Fool nevű kutyája után.) Eredetileg 1938-ban a Pasaréti út és Hűvösvölgyi út sarkán, a János kórháznál állt, 1952-ben helyezték át ide.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek