A "ne vásárolj semmit" napja

Desktop

Amikor épp megveszed, nem is jut eszedbe, hogy ruha, könyv, autó vagy étel, annak előállítása, szállítása mennyi természeti erőforrást emészt fel, és mennyi hulladék keletkezett közben. Lehet, hogy annyira nem is volt szükséged rá? Csak jó ötletnek tűnt? Legyen ez a 24-i péntek az a nap, amikor elgondolkodsz, még a pénztár előtt. De az se baj, ha az egész karácsonyi bevásárlást így intézed, és hamar elfelejtett ajándékhalmok helyett mondjuk közös élményeket ajándékozol. 

A "Ne vásárolj semmit!" napot 1992-ben Kanadában találták ki egyfajta lázadásként a fogyasztói kultúra ellen az Adbusters (Reklámirtók) szervezet fiataljai. A szemlélet azóta világszerte elterjedt. Magyarországon 2004-ben hirdette meg először a Tudatos Vásárlók Egyesülete. A vásárlási szünnap – vagy más néven fogyasztói böjt, fogyasztásszünet, sőt semmittevő nap – fogyasztásunk környezeti hatásaira hívja fel a figyelmet, tudhatod meg a Föld Napja Alapítvány oldaláról. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek