Beindulnak a közösségi alapítványok - Pályázat

Desktop

Pályázatot írt ki a KözösALAPON program, amelyen újszerű társadalmi intézmények – közösségi alapítványok – vezéregyéniségeit, irányító csoportjait keresi. A nyertesek szakmai és pénzügyi támogatást kapnak, hosszú távú együttműködés keretében. Eljött a cselekvés ideje: mindenki felelősen tehet kerületéért.

Intenzív és látványos szakaszához ért a közösségialapítvány-építés Magyarországon: a KözösALAPON program pályázatot írt ki december elején, amelyen kis közösségeket, néhány fős társaságokat keres; ezek a csoportok lehetnek a vezetői, létrehozói, motorjai az épülő új közösségi intézménynek.

A pályázaton kísérletező- és újító szellemiségű embereket keresünk, akik olyan alapítvány építésébe fognak, amely működésbe hozza a helyi közösség rejtett és kevésbé rejtett erőforrásait, így építi és teszi egyre élhetőbbé a helyi közösséget. Az új intézmény – a közösségi alapítvány – minden ott élőnek a felelős és demokratikus cselekvés lehetőségét kínálja.

A pályázati csomag – a Tájoló a magyar közösségi alapítványokhoz című dokumentumot és a Pályázati felhívást – a KözösALAPON program honlapjáról tölthető le.

A pályázat nyerteseinek a KözösALAPON program hosszú távú együttműködést, szakmai, majd pénzügyi támogatást kínál.

A koncepcióról, a szakmai együttműködés részleteiről bárkivel szívesen beszélgetünk. Elérhetőségeink: kozosalapon@kozosalapon.hu; 0670-398-4517.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek