Szembemegyünk a beletörődés kultúrájával

Desktop

Korábbi cikkek a témában:

Cselekvő, nyílt, demokratikus és átlátható intézményt ajánlunk mindazoknak, akik jobbítanák helyi közösségük életét. A közösségi alapítványok legvonzóbb tulajdonságait ismertetjük. Partnereket keresünk.

A közösségi alapítvány (KA) koncepciója a felelős cselekvés lehetőségét nyújtja a közösség minden tagja számára. A beletörődés kultúrájával szemben létrehozható új intézmény munkájába bárki részt vehet ötlettel, munkával, társadalmi tőkével és pénzzel is. Mindegyik erőforrás azt szolgálja, hogy a KA közvetlen és tágabb környezete élhetőbb legyen.

A KA koncepciója mélyen demokratikus: aki ad, az dönt adománya sorsáról. A KA által gyűjtött forrásokat ugyanis az alapítvány pályázaton osztja szét, a győzteseket az alapítvány kurátorai és az adományozók együtt választják ki.

Mindez garantálja, hogy a KA kizárólag helyi ügyeket szolgál, és kizárólag azt támogatja, amire a közösségnek valóban igénye van.

A KA koncepciója összehozza és a párbeszéd lehetőségét kínálja a támogatónak és a támogatottnak – így alkalmas lehet a különböző társadalmi csoportok kapcsolatának elmélyítésére. A modellben ugyanis a támogató nemcsak beleszólhat a támogatott kiválasztásába, de később folyamatosan nyomon követheti, miként valósul meg a támogatott cél. Világosan látható, ki mit ad, ki mit kap, és mindebből mi születik.

További részleteket elképzeléseinkről, munkánkról itt talál. Ha részt venne a munkánkban, érdekli a koncepció, kérjük jelentkezzen: facebook.com/kozosalapon, kozosalapon@gmail.com, 0670-398-4517!

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek