Gyorsított eljárásban állítottak bíróság elé egy kórházi szarkát

Oszd meg másokkal!

Desktop
Illusztráció
Illusztráció

A 21 éves férfi maga is fekvőbetegként tartózkodott a dél-pesti kórházban, ahol ellopta egy vele közös kórteremben alvó beteg mobiltelefonját.

Október 11-én a gyanúsított éjszaka, kihasználva azt, hogy szobatársai alszanak, az egyikőjük mobiltelefonját elemelte, majd azzal a kórház mosdójába ment, ahol az eltulajdonított telefont a szemetesbe rejtette.

Ezt követően a – további orvosi ellátásról való lemondva – távozni akart a kórházból. Az ügyeletes orvosnak azonban gyanússá vált a férfi viselkedése, ezért megkérte a kórteremben fekvő betegeket, hogy ellenőrizzék, minden értékük megvan-e. Amikor fény derült a lopásra, a tettes beismerte tettét, és visszaadta a sértettnek a telefont.

A XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás után az ügyészség a férfit gyorsított eljárásban még az őrizet tartama alatt, 72 órán belül bíróság elé állította.

A bíróság a vádlottat 1 év börtönbüntetésre ítélte, 2 év próbaidőre felfüggesztve, egyúttal elrendelte pártfogó felügyeletét. Az ítélet jogerős – írta közleményében az ügyészség.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek