Vigyázat! Újfajta lehúzás a BKK-automatáknál

Desktop
(fotó: BKK)
(fotó: BKK)

Új módszerrel károsítják meg az ügyeskedők a jegyet, bérletet vásárlókat a BKK-automatáknál.

Már nem csak a pénzvisszaadó-nyílások eltömítésével próbálnak pénzhez jutni a csalók. Egy nő számolt be róla az egyik közösségi oldalon, hogy tanulóbérletet akart venni a a Mechwart téren álló BKK automatából, bedobta a pénzt, viszont a vásárlási folyamat végén nem adta ki a bérletet a gép. Mint írja, a gyereke vette észre, hogy le van ragasztva a bérletkiadó nyílása a gépnek. Levették a ragasztót és egyszerre három bérletet is kiadott a gép – írta meg a BudaPestkörnyéke.hu.

A nő a portálnak elmondta, hogy jegyzőkönyvet vetetett fel a BKK-val az esetről. A közlekedési vállalat munkatársától megtudta, nem ismeretlen számukra ez a módszer. Azokat a beragadt bérleteket ugyanis, amelyeket a vásárláshoz képest későbbi, például másnapi érvényességű dátummal vásároltak meg, az érvényesség megkezdése előtt vissza lehet váltani a BKK-nál. A csalók tehát leragasztják a gépet, a bent ragadt bérleteket pedig visszaváltják a BKK jegyirodákban. A kezelési költségek levonása után egy 9 500 forintos bérletért a visszaváltás után 9 250 forintot kapnak a csalók.

Az asszony arra is felhívta a figyelmet, hogy minden automata a bérletről beazonosítható, ha valaki ilyen helyzetbe kerül, érdemes a legközelebbi BKK információs irodába menni és jegyzőkönyvet felvetetni az esetről, a vállalat ugyanis 30 napos kivizsgálási idő után megtéríti a beragadt bérlet árát.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek