Az OTP nevében csalók próbálnak banki adatokhoz jutni - te kaptál ilyen üzenetet?

Desktop

Rossz magyarsággal megfogalmazott adathalász levélben ismeretlenek az OTP Bankra hivatkozva próbálnak meg banki adatokat kicsalni az ügyfelektől az interneten. A bank közleményében felhívja a figyelmet arra, hogy a levél hamis, és az abban található hivatkozásra kattintva az ügyfelek az OTPdirekt felületére nagyban hasonlító, de hamis, adathalász célokat szolgáló oldalra jutnak.

A bank hangsúlyozza: soha nem kért és nem kér e-mailben ügyféladatokat, szolgáltatás-megerősítést. Kéri, amennyiben valaki adatait már megadta, haladéktalanul lépjen kapcsolatba a bankkal a 06-1-3666-666 telefonszámon, vagy e-mailben, a bank honlapján keresztül (www.otpbank.hu).

A mostanihoz hasonló adathalász támadási kísérlet évente többször is tapasztalható szinte minden bank esetében. Az OTP legutóbb január 30-án jelezte, hogy az interneten terjedő adathalász e-mailben ismeretlenek rá hivatkozva próbálnak meg személyes és bankkártyaadatokat kicsalni ügyfeleitől. Az bank a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket - írja közleményében a hitelintézet.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?