Pesterzsébeti tűzoltó is jelölt az „Év Tűzoltója” pályázaton

Desktop
A 2012-es hősies oltás után (forrás: Kovács Attila - MTI)

A GyújtóForrás elnevezésű tűzvédelemmel foglalkozó portál pályázatot írt ki az „Év Tűzoltója” díjra. Az elismerése április elsejéig javasolhattok is hivatásos tűzoltókat (pár mondatos indoklással, miért tartod érdemesnek az adott tűzoltót a díj elnyerésére). A jelöltekre pedig május elsején éjfélig lehet szavazni.

Az eddigi jelöltek között egy kispesti tűzoltót is találhatunk, ő Kiss Attila.

"Kiss Attila tűzoltó zászlós 2001-ben a Mátészalkai Önkormányzati tűzoltóságon kezdte hivatását. 2002-ben Budapestre került a XIX. Kerületi, majd a jelenlegi szolgálati helyére a XX. Kerületi hivatásos tűzoltó parancsnokságra. Itt hamar beilleszkedett és vezető, központi eleme lett csoportjának. Szakmailag gyorsan nagy léptekben fejlődött, és hamar kitűnt rátermettsége, valamint hivatástudata.
Vezetői szerint kiemelkedő tehetségű gépjárművezető. Szívesen segíti fiatalabb kollégáit. Számos tűzoltó sporteseményen vett részt dobogós eredménnyel.
Pályafutásának eddigi legkiemelkedőbb eseménye, ami miatt joggal jelöljük őt az Év Tűzoltója címre, az 2012-ben történt.
Aznap reggel éppen szolgálatba igyekezett. Budapest déli kerületeire nagy vihar csapott le számos villámmal. Az egyik villám egy közeli családi házba csapott be. Azonnal a házhoz sietett, ahol a villámcsapás miatt már égett a ház teteje. A házban tartózkodókat kiterelte az utcára, áramtalanított, elzárta a gázcsonkot, s majd a garázsból a család autóját is kimentette. Eközben értesítette a hírközpontot és a pontos jelzésnek köszönhetően a kollégái hamar a helyszínre értek. Ez idő alatt védőruha nélkül többször is visszament a házba és a család javait mentette. Hősies cselekedete következtében így személyi sérülés nem történt, csak anyagi javak sérültek.
Ő vérbeli tűzoltó, aki szívvel-lélekkel végzi a munkáját, és hiába nincs rajta a tűzoltók egyenruhája, nem tudja elfelejteni azt, amire felesküdött." - olvashatjuk a jelölés indoklásaként.

Ha gondoljátok, ide kattintva ti is szavazhattok Kiss Attilára.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?