Maróti Motorkerékpár-gyűjtemény

1205 Budapest, Nagykőrösi út 91. | +36-1-285-6608, +36-20-463-7400 | http://www.marotimotor.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Maróti Motorkerékpá- gyűjtemény 10 évvel ez előtt nyitotta meg kapuit a nagyközönség számára, jelenleg közel 70 motorkerékpárral rendelkezik, a legkorábbi 1924-ből származik, a legfiatalabb pedig 1975-re datálható. Találunk a motorok között például Pannóniát, Mátrát, Méray-t, Csepelt, Danuviát, Bervát, Duna oldalkocsit, hogy csak a legismertebbeket említsük.

Mivel a magyar motorkerékpár-gyártás története még mindig sokak előtt ismeretlen, a feladatunknak érezzük, hogy a hosszú évek során gyűjteményünkbe került kincseket, a fáradtságos munka során felújított és restaurált magyar motorkerékpárokat a nagyközönség számára is hozzáférhetővé tegyük.

Sajnos az az álmunk nem valósulhatott meg, hogy múzeumként működve, állandó nyitvatartási idő mellett fogadjuk az érdeklődőket, de kéthavonta, vasárnaponként sok szeretettel várjuk a látogatókat. Az egész délelőttöt felölelő program során nem csak a motorkerékpárokat nézhetik meg, de egy interaktív, technikatörténeti előadást is meghallgathatnak.

Kiállításunkon autentikus, korabeli tárgyak segítségével próbáljuk megteremteni azt a különleges atmoszférát, amiben ezek a járművek elkészültek, és bár a magyar motorkerékpároké a főszerep, igyekszünk az 1932-től 1976-ig tartó időszakot egy egészen új szempontból bemutatni.

Akár nosztalgiára vágyik, akár a kíváncsiság hajtja, érdemes részt vennie nyílt napunkon, mert nem csak a magyar motorkerékpárok történetét ismerheti meg, de felteheti a veteránozással kapcsolatos kérdéseit is!

Előzetes jegyfoglalás: info@marotikonyvker.hu

Nyitvatartás:

Vasárnap10.00 – 13.00

Nyitvatartás a kijelölt napokon, vasárnap délelőtt, vagy előzetes egyeztetés alapján. Bővebb információkat a Nyílt nap menüpont alatt talál.

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-285-6608, +36-20-463-7400
Email:info@marotikonyvker.hu
Honlap:http://www.marotimotor.hu
Facebook:https://www.facebook.com/marotimotor
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek